23 Ocak 2013 Çarşamba

SEDONA YÖNTEMİ

Sedona metodu diye de anılan bu metod Amerika'da uzun yıllardan beri kullanılmaktadır. İnsan hissettiği duyguları kendi benliği ile özdeşleştirmeye başladığı an artık dizginleri kaptırmış olur. Mesela çok öfkeli olduğunuzda ÖFKE DUYGUSUNU hissediyorum demeyiz. BEN ÖFKELİYİM deriz ya işte o an artık bu duygunun benliğimizin bir parçası olduğunu kabul etmiş oluruz. Şimdi elimize bir cisim alalım. Avucumuz yukarıya bakarken cisim elimizde biz onu bırakmak istemeyinceye kadar durabilir. İşte duygularda aynı biz onları bırakmak isteyinceye kadar bizimle kalırlar. Bunun sonucunda duygularımızın realitemize yansımasıda aynı bu duyguları çağrıştıran gerçeklikler olarak karşımıza çıkar. Şimdi elimizde tuttuğumuz bu cismi avucumuzu yere döndürerek bırakalım ve bizden ayrılıp düşsün. Duygularımızı da böyle serbest bırakırsak onlarda aynı şekilde bizim benliğimizi terkedecektir.
Şimdi şu an hangi sorun bizi rahatsız ediyorsa onu iyice tanımaya çalışalım.Bu sorun bedenimizin neresinde hissediliyor. O kısımda yumruğumuzu sıkalım ve sorunun odağını belirleyelim. Sonra bu sorunu bırakabilir miyiz diye kendimize soralım.
Peki gerçekten onu bırakmak istiyor muyuz?
İstiyorsak ne zaman?
Son olarak yumruğumuzu yavaş yavaş açalım ve bırakalım sorun o bölgeyi terk etsin. Hepsi bu kadar ve çok etkili bir yöntem.
Denemenizi tavsiye ederim...

Dünyanın en etkili 7 Theta Bilinçaltı Tekniklerine sahip olmak için bu bloğun ana sayfasını ziyaret edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder