2 Ağustos 2013 Cuma

BAĞIMLILIK VE TİKLERDEN KURTULUŞ...

Birçok insan kendine dışarıdan bakamadığı için çeşitli bağımlılık ve alışkanlıklarına istemeden de olsa yenik düşer. Her insanın en azından sürekli yaptığı bir bilinçaltı bağımlılığı vardır. Kimi zaman bunları farkeder ve kendinize çeki düzen verirsiniz. Kimi zaman işin içinden çıkamayacağınızı anlar dışarıdan yardım almaya başlarsınız.
 Peki bu bağımlılığı veya tikleri size birileri mi veriyor?
Kesinlikle hayır!
Siz kendiniz bunları oluşturuyorsunuz. 
Çözümde doğal olarak sizsiniz.
Öncelikle, istenmeyen ve kontrol edemediğiniz davranışlarınızı tanıyın. 
Nedir bunlar ve tekrarladığınızda size ne kazandırıyor?
Kendinize önce bu bağımlılığı veya tiki bırakıp bırakmak istemediğinizi sorun. Sonra bırakabilir misiniz bunu bir sorun. Daha sonra bu davranışın kuantum düzeyde bulunduğu VORTEKS denilen kaynağı hayal edin.Bu halin orada ve titreşim seviyesinde sizin bağımlılığınız olmayı beklediği duruma dönün. Bu hal kesinlikle bir deneyim öncesi oluşmaya başlamıştır. Düşünün ve sebep olan olayı kesin hatırlayacaksınız. Şimdi bu sebebi tekrar analiz edin ve aynı duyguları hissedip hissetmediğinize bakın. Nasıl yorumladığınızı hatırlayıp şimdi yeni bir yorum oluşturun. Siz şu anda yeni bir realite farkediyorsunuz. 
Onu hemen deneyim alanında görmek mi istiyorsunuz?
Derhal tamamen istediğiniz hal ve tavrı kopya edin. Tüm bu söylediklerim zaman olarak uzun görünse de her biri belli bir tekrardan sonra kısa bir süre içinde gerçekleşir. 
Artık dışarıdan hiç bir müdahale olmadığının farkına varıyorsunuz ve yapıp önünüze koyduğunuz oyuncak hamuru bozup tekrar yeni bir şekil yapabileceğinizi farkediyorsunuz.
Tüm kontrol sizde!
Şimdi nasıl olmak istiyorsan onu yap.
Olmadı boz tekrar yap!
Ta ki mükemmel şekli oluşturana kadar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAM BİR UYUM! I Tuncay YEŞİLPINAR