4 Şubat 2014 Salı

BUDDHA "Sorun zamanınız olduğunu sanmanızdır." KISSADAN HİSSE!

Bir zamanlar bir prens varmış. İstediği kadar zenginlik ve bolluğa sahipmiş, fakat bir türlü mutlu olamıyormuş. Babasının ve annesinin halka karşı tutumunu kabullenemiyor ve sürekli kendi kendine dert ediyormuş. Onlara sesini biraz yükseltse hemen sindiriliyormuş. Zaman geçmiş prens kral olmuş fakat her nedense halkına babası gibi davranmaya devam etmiş. Yaşlanmış ve günün birinde Allah'ın huzuruna çıkmış. "Allah'ım bana bir şans daha ver ki bu defa yapmak istediklerimi yapayım ve huzuru bulayım." demiş.
Yaradan " Sen her defasında benden son bir şans istiyorsun. Fakat sana verdiğim her bir şansı daha önce almış olduğun son şansları unuttuğun için tekrar tekrar aynı hatalarla karşıma geliyorsun."
Prens " Peki ben bu unutkanlık perdesini bilemezsem nasıl doğruyu bulacağım?" diye sormuş.
Yaradan " Sen bu oyuna girmek istediğinde kendi özümü hiç unutmam dedin. Şimdi sana bir şans daha veriyorum. Git ve zamanın yokmuş gibi yaşa. Hislerine güven. İşte o an beni hatırlayacaksın. Bu defa sana verilecek bir şans yokmuş gibi yaşamını düzenle. İşte o an cenneti yaratacaksın!" demiş ve prens unutkanlık perdesi arkasında tekrar kendi gençliğini bulmuş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SU RİTÜELİ! I Tuncay YEŞİLPINAR