8 Şubat 2014 Cumartesi

KADER! Değiştirilebilir mi?

Kalemi tutan eli görmeyen kişi, yazıyı kaleme ait sanır. Aynı şekilde yükseklerde uçan kuşu görmeyen cahil de o kuşun yerde koşan gölgesini kovalar.
MEVLANA

Kimi insan kaderin kişinin değişmez sonucu olduğuna inanır. Başına gelen her olayın sorumluluğunu Tanrı'ya yükler.
Tamam kabul, buraya kadar ortak düşünce kalıbı bu şekilde oluşmuştur. Çünkü insan tembelliğini ve acizliğini böylelikle itiraf etmiş olur.
Ancak, KADER zamansızlığın bir ispatı olarak OLMUŞ OLANIN YENİDEN DENEYİMLENMESİ olduğu kadar onun insana Tanrı tarafından verilmiş özgür iradesiyle DEĞİŞTİRİLEBİLİR olduğunu da UNUTMUŞTUR.


Her ne kadar her şey olmuş bitmiş olsa da bu olanın sonsuz sayıda varolan olasılık versiyonları da orada ve deneyimlenmeyi beklemektedir.

İşte tam bu noktada insan UYANMALIDIR.

Zamanın aslında varolmayıp tamamen illüzyon olduğunu alglayabilen için aynı tekrar eden kısır döngüler kırılabilir ve insan sonsuz tekamül sürecinde ki yoluna devam edebilir.
Fakat genelde insan sürekli bir erteleme ve tembellik içinde kalıp  kader böyleymiş diye diye sonsuzluk içinde ki varoluşunu aynı noktada bekletir durur.

Bazen size aşılması zor gözüken engelleri aşmaya gayret edin. Aklınıza gelen fakat ertelediğiniz her olay sizin bir önceki olmuş olandan arda kalan duygulardır. Bu duyguları derhal aşın ve üşenmekten dolayı ertelediğiniz yapılması gerekenleri yapın.

İşte bu noktada KADER  engeli kırılmış olur.

Bunca zamandan sonra varmış olduğum deneyim aşamalarından sonra aklıma gelip de üşendiğim her davranış aşaması bana çok farklı bir gelecek olarak dönmeye başladı. Karma dediğiniz kavram aslında olmuş olanın sürekli aynı kısır döngüde deneyimlenmesidir.

Mesela, sabah biraz erken kalkıp spor yapmanız gerektiğini bildiğiniz halde aynı uyuşukluğu yaşayıp durursunuz. Aslında hisleriniz bu noktada bir değişim  yapmanız gerektiğini söylese de siz aynı tas aynı hamam yolunuza devam edersiniz. Bu örnekte olduğu gibi bir çok  yaşam deneyimlerinizde hisleriniz size yol gösterir.
Onları dinleyip üzerinde gittiğiniz rayları değiştirme gücünü kendinizde bulduğunuz an ve zaman varacağınız istasyon değişecektir.
HAYDİ BİR GAYRET!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SU RİTÜELİ! I Tuncay YEŞİLPINAR