19 Mayıs 2015 Salı

MATEMATİKTE YENİ DÜNYA TEMEL 12 SİSTEMİ!

3.boyut dünya insanının yüzyıllardır matematikte kullandığı temel 10 sistemi değişen zaman ve boyut algısıyla birlikte yavaş yavaş geçerliliğini kaybetmektedir.

 Matematikçilerin bazı durumlarda yaşadıkları sorun tamamen bu sayı sisteminin artık işlemediğinden kaynaklanmaktadır.

Maya medeniyeti matematikte temel 16 sistemini kullanırken Babil medeniyeti de farklı bir sistem kullanıyordu.

Artık değişen dünya düzeninde dairesel zaman döngüsünün farkındalığının giderek arttığı bu zamanlarda matematik sistemi de bu değişime ayak uydurmak zorundadır.

İnsan elinin 2 x 5 parmakla sayabildiği ve sadece 2 ile 5 sayısına bölünebilen ve bazı durumlarda tıkanmalara yol açan temel 10 sayı sistemi çökmüş durumdadır.

12 sayısı ise 2, 3, 4 ve 6 sayısına bölünebilir olduğu için çok daha kullanışlı bir sistemdir. Dünya matematik sisteminde ki günlük yaşamda kullanılan 1 günün 2 x 12 = 24 saatlik dilimden, 1 yıllık sürenin 12 aydan, 1 düzinenin 12 sayıdan oluşmasını göz önüne alırsak Temel 12 sisteminin matematiğin daha derin boyutlarına öncülük edeceğini görürüz.

 Astroloji bile Temel 12 sistemiyle bağlantılıdır. Burçların sayısı 12 dir. Pusula 12' ye bölünebilen 360 derecedir. 1 kadem 12 inç, 1 yard 36 inçten oluşur.

 Dünyanın ekseni etrafındaki dönüş zamanı bile 24 saattir.

İnsan DNA' sı 11 sarmal iplikten 12 sarmal ipliğe dönüşmektedir. İnsan DNA'sındaki 2 biyolojik iplik üzerinde 3 defa tekrar eden 4 kalıp evrensel matematik sistemi olan TEMEL 12 sistemini işaret eder.

Şimdi daha net anlaşılabilir olan bu yeni matematik sayı sistemine yeni dünya insanı  biraz sancılı da olsa çok yakın zamanda geçmek zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORUNLAR SENİN ESERİN

Bu eşzamanlılık her zaman benim zihnimde bir ikilem yaratmıştır.  Yahu tüm sorunlar beni mi buluyor? diye düşündüğünüzü bir hatırlayın.  Kim...