26 Kasım 2015 Perşembe

İNSANIN GENOME KODLAMASI

Genome bir insanın sahip olduğu genetik bilgilerin tümüdür. Bu bilgiler aynı zamanda bir insanın yaşamını oluşturan kaderidir. Peki bu bilgiler tüm zamanlar boyunca insanın hücrelerine ve DNA yapısına kadar işlediğinde, o insan bu bilgilerin oluşturacağı nedenlerin sonuçlarını yaşamak zorunda mıdır?
Yani kısacası değişmez  kaderin yol haritasını değiştirmek mümkün değil midir?
Öyle olduğunu düşününce insan nasıl da karamsarlaşıyor.
Ancak sizi biraz rahatlatayım!
İnsan hücreleri ve dolayısıyla  DNA yapısı yani GENOME'u yeniden kodlanabilir. Pek tabii ki bazı bilim insanları buna karşı çıkıyor. Onlar diyor ki, İnsan genome'u onun kaderini belirler ve bu değiştirilemez. Bu kapsamda  2000'li yıllarda başlatılan İnsan Genome Projesi ise biliminsanlarının bu konuda ki merakını gidermek üzere başlatıldı. Acaba bu projeyle insan genomunun detaylı bir fiziksel haritası çıkarılırsa o insanın önceden hangi hastalığa yakalanma olasılığına göre önceden önlem almak mümün olabilir mi?
Evet, olabilir!
Eğer genome kapsamında varolan kodlanmış bilgiler değiştirilip yerine yenileri kodlanırsa o insanın yaşam aktiviteleride değişir. Diğer bir deyişle, kaderinin yol haritasının varacağı istasyonda değişir.
Bedenimizde 100 trilyondan fazla hücre bulunmaktadır. Bu hücrelerin içinde barındırdığı bilgiyi değiştirip yerine yenisini kodladığınızda tüm hücreler ve DNA yapısı içinde ki kodlanmış bilgilerde domino taşı gibi birbirini tetikleyerek ani ve büyük bir değişimi başlatır.
Her saniye insan vücudunda 50 milyon hücre ölürken bir o kadar da yenisi oluşuyor. Bu hücre aktivasyon çalışmalarıyla yenilenen hücre sayısı artmakta ve bedende gençlik aktivasyonu başlamaktadır. Hatırlama sürecinde faal olan hücre sayısı 10 ile 100 milyon arasında olduğu düşünülürse, yaptığımız hücre ve DNA aktivasyon çalşmasıyla bu hatırlama sürecinde ki yapılanma hızlanıp artıyor ve beden için yeni bir süreç başlıyor.
Sonuç olarak, HÜCRE ve DNA aktivasyonuyla yeniden kodlanmış olan İNSAN GENOME'U onun yaşamakta olduğu tüm sorunların sonu oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HIZLI KODLAMA! I Tuncay YEŞİLPINAR