14 Ocak 2016 Perşembe

BEDENİMİZİN TİTREŞİM FREKANSI NE DEMEK?

Sürekli enerjinin titreşimlerinden bahsedip duruyoruz da, acaba tam olarak neden bahsediyoruz?
Fiziksel bedenimiz, bilindiği üzere aslında tamamen bir enerji frekansından oluşuyor. Maddenin %99.999' u boşluktan ibaret olduğu bilimsel bir veri olduğuna göre, bu enerjinin titreşimi nasıl ölçülüyor?
Öncelikle bedenimizin  merkezi sinir sistemi içinde birbirlerine bilgi taşıyan 100 milyarın üzerinde nöronlar yani sinir hücreleri bulunuyor. Nöronlar nucleus ve genleri içinde bulunduruyor. Bu nöronların enerjiyi açığa çıkarmasıyla ardından dinlenmeye geçmesi arasındaki devir ise o nöronun titreştiği frekanstır.
Şimdi, bu noktada çok önemli bir ayrıntıyı vurgulamak istiyorum!
Bu merkezi sinir sisteminde bulunan nöronların saniyedeki devir döngülerinin sayısı beyin dalgalarını belirler. Bu devir sayısı diğer 100 trilyon kadar sayıları bulunan beden  HÜCRE'lerine oranla ne kadar yavaş titreşirse beyin dalgaları Beta'dan Alpha ve sırasıyla THETA, DELTA ve bilinçdışına çıkan GAMMA dalga boyuna geçer. Bununla beraber zihin sakinleşip beden stresini büyük oranda azaltır ve buna bağlı olarak beden hücrelerimizin titreşimi artar. Diğer bir deyişle açığa saldıkları enerji ile dinlenme moduna geçiş süreleri azalır ve beden  frekansı yükselir.
Özetlemek gerekirse beyin dalgalarımızı oluşturan sinir hücrelerinin titreşimi yavaşladığında buna ters orantılı olarak beden hücrelerinin titreşimi artar.
İşte bu yüzden beynimizi bilinçli olarak THETA dalga boyunda kullanabilmek çok ama çok önemli!
Bu yetiye sahip  olmak sanki  sihirli bir değneği ele geçirmek kadar önemlidir. Dünyada keşfedilmiş en müthiş ve en etkili silaha sahip olmak kadar güven verici bir duygu bu olsa gerek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HIZLI KODLAMA! I Tuncay YEŞİLPINAR