3 Haziran 2016 Cuma

Sınav Stresini Bilinçaltı Teknikleriyle Nasıl Yeneriz?

Sınav stresi ve heyecanını tatmayan yoktur sanırım. Hayatımızın her döneminde ister eğitim, ister her hangi sektör kurumları olsun, hiç şüphe yoktur ki her birimiz bir şekilde farklı sınavlara tabi tutulmuşuzdur. Bu sınavlara ne kadar hazırlansak da, bir şekilde merkezi sinir sistemimiz bilinçaltı kayıtlarının savaş ya da kaç şartlanması sonucu uyarılır. bu uyarılma bedenimizi koruma amaçlı oluşur ve tüm sinir sistemini harekete geçirir. Bunun sonucunda, beyin Beta dalgaları tüm bedeni tehlikeye karşı alarma geçirir, beden gerilir ve tam uyanık hale geçerek belli bir süre sonunda sinir sistemi çökmeye başlar. Belli bir süreliğine stres içine girmek beden bağışıklık sistemine olumlu etkide bulunurken, bu durum çok uzun bir süre devam ederse bağışıklık sistemimizin entropisi yani yıpranma oranı artar, böylelikle çeşitli fiziksel ve ruhsal hastalıklar baş göstermeye başlar.

Peki, bu stres ve heyecan duygusunu nasıl kontrol altına alırız?




Tabii ki bu sorunun da bir çözümü var. Ancak, Beta beyin dalgasında yarattığımız bu sorunu yine aynı beyin dalgasında kalarak ÇÖZEMEYİZ.
Bu iddiamı destekleyen Albert Einstein'ın çok önem verdiğim bir sözünü buraya eklemeden geçemeyeceğim.

''Yaşadığınız sorunları aynı düşünce kalıbında çözemezsiniz. Çünkü o sorunlar aynı düşünce kalıbının ürünüdür.'' Einstein

Öyleyse nedir bu farklı düşünce kalıbı?

Günün 23 saati sorunlarla boğuşan beynimiz. Beta beyin dalgası yayar. İşte bu düzeyde sorunları yaratır ve aynı zamanda da çözümünü ararız. Egomuz tavşana kaç tazıya tut misali, bizimle adeta oyun oynar. Geriye kalan 1 saatlik zaman diliminde ki bu uykunun en derin evresinde oluşabilir, beynimiz ALFA ve  TETA düzeyinde gider gelir. Bu durum tamamen bilincimizin dışında gelişir. Fakat, herşey de olduğu gibi azimle yapılan bilinçaltı çalışmalarıyla beynimizi bilinçli olarak Teta düzeyine geçirebilir ve bilinçaltı kayıtlarımızı değişim ve dönüşüme uğratabiliriz.
Stres ve heyecanı yenmek için de aynı şekilde şimdi bahsedeceğim Teta Bilinçaltı tekniğiyle bu sorunun üstesinden gelebiliriz.

İlk defa meditasyon deneyimi yaşayacak olanlar hemen vazgeçip bir kenara çekilmesin. Zira, deneye deneye bu işi kavramaya başlarsınız.

Şimdi geçelim bu işi nasıl yapacağımıza!

Sınav konularını çalışmaya başlamadan önce, kendinize rahat bir ortam seçin. Gözlerinizi kapatın ve burnunuzdan 3 derin nefes çekip ağzınızdan yavaş yavaş verin.
Zihniniz sakinleşmeye başlayınca, gözünüzün önünde 10'dan 1'e geriye sayarak rakamları imgeleyin.
Rakamları, iyice detaylarına kadar görün.
Sonrasında bedenimizin her noktasını, başınızın üzerinden ayak parmak ucunuza kadar tek tek gevşemesini izleyin.

Sizin dikkatinizi verdiğiniz her noktada nasıl bir gerilim ve gevşeme olduğunu hissedince şaşıracaksınız.

Gevşeme tam kıvamına geldiğinde bilinçaltımız sonsuzluğun kapısını aralamaya başlar. Gözünüzün önüne olumlu ya da genelde olumsuz imgeler çıkmaya başlar. Hiç kendinizi kasmayın ve bırakın gelip gitsinler.
Sonra, yavaş yavaş kontrolü ele almaya başlayın ve kendi imgenizi yaratın. Bu durumda bilinçaltınıza deklare etmek üzere kendinize bir sembolik hareket belirleyin.

 Mesela, ben genelde elimin herhangi iki parmağını birbirine dokundurduğumda hatırlamak istediğimi karşıma çıkarmasını programlarım.

Sizde çalışacağınız konuyu sınav sırasında elinizi o duruma getirdiğinizde, bilinçaltınıza derhal o konuya uygun cevabı gözünüzün önüne getirmesini programlayın.
Bu isteğinizi iyice bilinçaltınıza bildirin. Bilinçaltı tüm bilgileri kaydederken, sizin önem verdiğiniz bilgiyi en üst sırada bekletir. Siz işareti verdiğiniz an o işarete komutlu bilinçaltı arşivi hemen gerekli bilgiyi sizin bilinçli düzeyinize sunar.
İşlem bu kadar basit gözükse de, önemli olan beynimizi o düzeyde tutarken bilinçaltını programlamak. Bu işlemi başardığınızda sonuçtan emin olduğunuzu iyice hissedin. Eğer emin değilseniz, tekrar yapın.
Ta ki bu işi başarana kadar...

Eğer bu yazımla 1 kişiye dahi yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
Hayatının farklı dönemlerinde farklı farklı sınavlara hazırlanan herkese başarılar dilerim...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder