9 Eylül 2016 Cuma

Bilinçaltı Theta Çalışmasının Beyin Yapımızda Oluşturduğu Mucizevi Değişimler


Bilinçaltı Theta çalışması yapmak ideolojik veya dinsel bir ritüel değildir

Bu çalışmanın beynin yapısal değişimine çok olumlu ve buna bağlı olarak beyinsel hastalıklarda tamamen önleyici ve onarıcı bir etkisi vardır.
Beynimiz ürettiği bioelektriği, sadece derin uyku evresinde Theta dalga enerjisine çevirir. Yıllardır üzerinde uzun ve azimle yaptığım araştırma ve çalışmalarımın sonucunda gördüm ki bu işlemi kontrol altına alıp istediğimiz her an ve koşul da Theta beyin dalgasına geçebiliriz. 

Peki bu işlemi bu kadar kolay hale getirmeyi öğrendiğimizde, beynimizin yapısında ne gibi değişiklikler oluşur?



 Theta beyin dalga enerjisi saniyede 4 ile 8 devir titreşen bir dalga frekansıdır.Bu frekansın birimi Hertz olarak bilinir ve adını Heinrich Rudolph Hertz vermiştir. Bu frekans genel olarak uykunun belli bir evresinde oluşur ve rüyaların daha doğrusu farklı boyutların farkına varıldığı ancak sabah uyanınca çoğunlukta hatırlanmayan bir evredir. Burası öyle bir yerdir ki bilinçaltı kapısının ardına kadar açıldığı gizemli bir dünyadır. Tüm fiziksel dünyamızın şekillendiği görünmez düzeyin ara kapısıdır. 

Şimdi gelelim, Theta beyin dalgasının asıl önemine!

En önemli gözlemlerden biri, Massachusetts General Hospital'dan bir ekip tarafından yapılan 2 aylık bir araştırma sonucunun, Theta düzeyinde yapılan bir çalışmanın beyindeki Gri Maddeyi artırdığının saptanmış olmasıdır. Theta düzeyinde meditasyon yapanların beynin dikkat ve duygusallıktan sorumlu bölgesi olan Serebral kabuğunun daha kalın olması buna bağlıdır. 
Beyni kaplayan ve en dış kabuğu olan Gri Maddenin hafıza, şuur, idrak, düşünce ve dil üzerinde çok önemli bir rolü vardır. Gri madde ismini gri hücrelerden oluşmasından alır. Sevgi ve içsel farkındalığın kaynağı beynin Hipokampüs bölgesinde bu maddenin yoğunluğunun artışı ve buna tam zıt stres ve tedirginliği oluşturan beynin Amigdal bölgesinde de ters orantılı olarak azaldığı görülmüştür. Kısacası, zihnimizden stresin atılıp yerine dinginliğin gelişi gözlemlenmiştir.

Ayrıca, Nörolog Richard Davidson'ın 2004 yılında Dalai Lama'nın keşisleri üzerinde yapmış olduğu araştırmalarında, Theta meditasyonu sonucu gri madde seviyesinin aynı kalmasını bırakın, daha da arttığını şaşkınlıkla gözlemlemiştir. Bu maddenin azalması duygu,düşünce ve dürtülerin de azalması demektir. İşte bu frekansın önemi bu denli ciddidir. Bilinçaltı Theta çalışması sonucunda, insanın kendini çok iyi hissetmesinin sebebinin de beyinde gözlemlenen bu değişimlerden kaynaklandığı saptanmıştır.

Bir diğer gözlem, 2011 yılında Los Angeles California Üniversitesinden gelmiştir. Bilinçaltı Theta düzeyinde yapılan çalışmaların bu gri maddenin altında, beynin yarısı kadar bir yer kaplayan Beyaz Maddenin de kalınlaşmasını sağladığı görülmüştür. Beyaz madde, beynin bölgeleri arasında birbirleriyle koordineli ve düzgün olarak bağlantı kurmasını sağlar. Theta çalışmasıyla bu dokunun yaşa bağlı olarak küçülmesinin durduğu saptanmıştır.

Sonuç olarak, Theta Beyin dalgasının beynimizin yapısı üzerinde ki olumlu değişimleri, farklı tarihlerde ve farklı kişi ve kurumlarca yapılan türlü araştırma ve gözlemler sonucunda kanıtlanmıştır. Bu çalışmayı öğrenmek ve düzenli olarak sürdürmek beyin sağlığımız başta olmak üzere tüm bedenimizin kaliteli bir yaşam sürmesini sağlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HIZLI KODLAMA! I Tuncay YEŞİLPINAR