4 Eylül 2016 Pazar

Geleceğimizi Şekillendirecek Doğru Bir Seçimi Yapmamız İçin Kullanabileceğimiz Mucizevi Bir Yöntem!

Herbirimizin yaşamında önümüze seçmemiz gereken ve doğru seçimi yapmamızın hayati bir önemi olduğu zamanlar olmuştur. Kimimiz bu seçimlerde doğru kararlar almışken, kimilerimiz ise pişmanlıklar içinde keşkelerle yaşamaya devam etmektedir.

Bu durumlarla her an ve her yerde karşılaşabiliriz. Milyonda bir karşımıza çıkabilecek ve doğru seçimi en kısa zamanda yapmamız gerekebilen zamanlarda, sağlam bir karar mekanizmamızı devreye sokmamız ve işi şansa bırakmamamız gerekir.

Şimdi size, uzun yıllar yaptığım çalışmalarımın sonucunda uyguladığım ve yaptığım seçimlerin doğruluk payının %100 olduğu harika bir yöntemden bahsedeceğim.


Hayati önem taşıyan bir seçim yapmak zorunda kaldığımızda, öncelikle zihnimizin sakin kalması çok önemlidir. Zihnimizi sakinleştirmek için yaptığımız meditasyonlardan defalarca bahsettim. Bu yöntemlere blog yazılarımdan ulaşabilirsiniz.
Diyelim ki,önümüzde iki önemli ve birbirine çok ama çok yakın seçenek var ve çok kısa zamanda birini seçip kararımızı vermemiz gereken bir durumla karşı karşıyayız. Çoğumuz bu gibi durumlarla karşılaştığımız zamanlar, hemen deyim yerindeyse, bir bilene danışırız ve bazen içsel olarak yanlış olduğunu hissettiğimiz seçimler yaparız.

Bu yanlışlardan sakınmak için, içinde olduğumuz durumu kimseye bahsetmeyelim. Bahsettiğimiz an, bizim bakış açımızın dışından tamamen kendi bakış açısı doğrultusunda bakan birinin sözlerinin etkisinde kalır ve kafamız daha da karışır.

Seçimi kendimize saklayalım ve sakince gözlerimizi kapatalım.
İlk aşamada önce, beynimizin mantıksal sol bölümünü aktive etmek için gözlerimizi kapalı halde sol yukarı doğru çevirelim. Bu hareketi gözlerimizi fazla rahatsız etmeyecek açıda yapalım.
Sonra, orada bir perde imgeleyip içine her iki seçimi de koyup birini seçelim.
Ardından, perdenin altına bir daire çizelim ve içine 1'den 10'a kadar olan bir rakamdan aklımıza ilk geleni yazalım.
Diyelim ki bu 7 oldu.

İkinci aşamada, gözlerimizi bu defa sağ yukarı çevirelim. Yine oraya beyaz perde içine her iki seçimi koyup yine birini seçelim. Bu ya aynı ya da farklı bir seçim olabilir, farketmez. Bu durum kafamızı karıştırmasın.
Yine aynı şekilde altına bir daire çizelim ve aklımıza gelen 1 ile 10 arasındaki bir rakamı yazalım.
Diyelim ki bu rakam da 8.

Üçüncü ve son aşamada, gözlerimiz tam olarak öne bakarken aynı yöntemi yapalım. Seçimimizi tekrar yapalım ve dairenin içine gözümüzün önüne gelen ilk rakamı yazalım.
İşte bu son seçim bilinçaltımızın inanıp sonucunun başarılı olacağını temin edeceği son karar.

Beynimizin her iki lobunu kullanarak bir seçim yapıyoruz ve bilinçaltımız bu mantıksal ve hayali olan her iki kararı da alıp dengeler ve bizim için doğru olan en iyisini bize sunar .
Ben kararlarımı böyle alıyorum ve sonuçlarını hayal ettiğim gibi yaşıyorum.

Siz de deneyin, göreceksiniz ki karar aşamaları sizler için birer eğlence haline dönüşecek...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SU RİTÜELİ! I Tuncay YEŞİLPINAR