20 Eylül 2016 Salı

Para Bir Enerji midir???

Günümüz dünyasında paranın önemi kat be kat artmaktadır.
Herkesin kaliteli ve bolluk içinde yaşama hakkı varken, kimileri yoksulluğun içinde boğuşur durur.

Peki bolluk ve zenginliğe sahip olmanın formülü var mıdır?

Bazılarına göre çok ters düşecek bir cevap vereceğim. Evet matematiğin temel taşı olduğu bu koca evrende her şey bir neden - sonuç değil de, sonuç -  neden ilişkisine bağlıdır. Para bir enerjidir ve düşüncelerimizin yarattığı bu enerjinin titreşimine bağlı olarak azalır veya çoğalır.



Şimdi size paranın bir enerji olduğuna dair bilimsel bir örnek vereceğim.
Hücre içinde kimyasal enerjiyi transfer eden molekül  Adenozin 5 Trifosfat'ın görevi yakılan besinlerden oluşan enerjiyi alıp hücre içinde gerçekleşecek işlevlere taşımaktır. Şimdi bu ATP molekülünü hücreler arasında kullanılan bir para olarak düşünelim. Bu molekülün açığa çıkardığı enerjinin %25'ini beynimiz düşüncelere harcayarak kullanır. Bedenimiz yaşamak için enerjiyi çok düzenli kullanmak zorundadır. Bedenimizin enerji açısından belli bir bütçesi olduğu halde, neden lüzumsuz düşüncelerle bu enerjiyi tüketelim. 

Diyelim ki cebimizdeki kredi kartımızı gün boyunca olur olmadık her yere kullanıyoruz. İhtiyacımız olsun olmasın yemeğe, giyeceklere ve bir çok benzeri lüzumsuz maddelere kredimizi harcayıp duruyoruz. Bu durumda karşılığında ihtiyacımız olmayan ve bize hizmet etmeyecek olan her şeye paramızı harcamış olduk. Sonunda kartımızın limiti dolar ve biz bu durumda  gerçekten  paraya ihtiyacımız olduğunda dert yanar dururuz.

Şimdi bu kısır döngüyü duygularımızı ele alarak düşünelim. 
Gün boyu olumsuz olan olaylara ve kişilere takılır ve tüm enerjimizi endişe ve kaygı üzerinde harcadığımızda, karşımıza çıkacak olan  olay ve kişiler de hep aynı olacak. Enerjimizi sürekli olumsuz duygular üzerinde harcadığımızda, karşımıza da hep zorluk ve yokluk çıkacak. Bolluk ve zenginliğe ayıracak enerjimiz kalmadığından da sürekli yokluk ve zorluk çekeceğiz. Bedenimiz değiştiremeyeceğimiz olay ve kişilere boşa harcadığımız enerji yüzünden zayıf düşecek ve sonucunda hastalanacak.

Kim parasını har vurup harman savurmak ister?
Çok parası olana da, az parası olana da para değerlidir. 
Öyleyse enerjimizi neden hep olumsuz düşünerek boşa harcayıp duruyoruz?
Neden sürekli karşılığında alacağımız hiç bir şey olmayacağını bile bile olumsuz düşünüp duruyoruz?

Bundan böyle bedenimizde ki ATP molekülü gibi karşılığında bize kat be kat dönecek olan olumlu düşüncelere yatırım yapalım.
Boşa harcayacak paramız olmadığı gibi, olumsuzluklara saplanıp düşüncelerimizle sebep olduğumuz boşa harcayacak enerjimiz de yoktur. 
Bunu hiç unutmayalım...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SU RİTÜELİ! I Tuncay YEŞİLPINAR