5 Eylül 2016 Pazartesi

Sabahları Yorgun Olan Bedenimizi Canlandıran Harika 5 Hareket

Hepimizin gün boyu yorulan zihin ve bedenimizin gece uykusunda dinleneceği ümidiyle uykumuza çekiliriz. Ancak çoğumuz kafamızdaki sorunlardan dolayı da uykumuzu tam anlamıyla alamayız. Bu kısır döngü günlerce sürer ve artık sabahları yataktan kalkıp işe gitmek bir zulüm halini alır.

İşte bu durumu yaşayan bizler için sürekli yaptığım ve günüme capcanlı başladığım 5 hareketi paylaşıyorum.
Bu hareketler toplamında 15 dakikamızı alacağından alarm saatimizi 15 dakika önceye almalıyız.



İlk hareket, yataktan kalkmadan, ayaklarımızı 30 derecelik bir açı da havaya kaldırıp duvara dayayalım. Bu hareket beynimize kan dolaşımını harekete geçirecek ve zihnimizin berraklaşmasını sağlayacak.Zihin yavaş yavaş canlanacak ve bedenimize güne başlamak için ilk sinyali verecek. Bu durumda en az  5 dakika kadar kalalım.
İkinci hareket, yataktan kalkıp ayaklarımızın üzerinde bacaklarımız omuz hizasında açık olarak dizlerimizi biraz bükelim. Ellerimizi dizlerimizin üzerine kapatıp dizlerimizi içten dışa 10 defa ve dıştan içe 10 kez çevirelim. Dizde kütleme sesi varsa , çok dikkatli ve kontrollü olalım. Bu hareket dizlerimizin tutukluluğunu giderecek ve bacaklarımızı zindeleştirecek.
Üçüncü hareket, Yine ayakta dik duruyoruz ve boynumuzu çok yavaş bir şekilde sağa ve sola döndürüyoruz. Bu boyun hareketine alışık değilsek, bu hareketi çok yavaş ve her bir yöne 10 kez gelecek şekilde yapıyoruz. Boynumuzun tutukluluğunu ve ağrılarını geçirecek olan bu hareket ileride kireçlenme problemlerimizi de önleyecektir. Boynumuzun rahatladığını göreceğiz.
Dördüncü hareket, ayakta kalarak kollarımızı rahat bir şekilde sağa ve sola doğru, ellerimiz kalçamızın arkasına değecek şekilde belimizi döndürüyoruz. Bu harekette bacaklarımız sabit kalacak, sadece bedenimizin üst bölgesi dönecek ve sırtımızı esnetecektir. Bunu da her bir yöne 10 defa yapacağız. Sırt omurga kısmımız esneyecek ve bedenimize bir hafiflik hissi gelecektir.
Beşinci ve son hareket, ayakta kollarımızı yere paralel omuz hizasında açıyoruz. Sırtımızdaki kürek kemiklerimizi içe ve dışa doğru hareket ettiriyoruz. Bu sayede sırt kaslarımız ve göğüs kafesimiz açılacaktır.

Bu hareketlerin ilk üçü benim kendi araştırma ve çalışmalarımın sonucu elde ettiğim ve yapmakta olduğum hareketler olup diğer dördüncü ve beşinci egzersizler uzak doğu ülkelerinde Qigong olarak bilinmektedir.

Deneyin ve göreceksiniz ki daha ilk günden itibaren vücudunuzun güne isteksiz başlama hissini yok edeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder