1 Ekim 2016 Cumartesi

Burcunuza Göre Eril mi yoksa Dişil misiniz ve Hangi Element Grubundasınız?

Öncelikle burçlar  ERİL(erkeksi) enerji ve DİŞİL(kadınsı) enerji olmak üzere ikiye ayrılırlar. Daha sonra bunlar dört gruba ayrılır ve her grupta 3 burç ayrı ayrı dört element olarak bilinen ateş, toprak, hava ve su elementlerini temsil eder. Hangi burca sahipseniz bununla ilişkili olarak eril mi yoksa dişil mi ve hangi elementi temsil ettiğinizi öğrenerek bu yaşam serüveninde hem kendinizi, hem olayları, hem de karşınızdakini daha iyi anlamanız açısından çok önemlidir.



Eril Burçlar:
Koç
İkizler
Aslan
Terazi
Yay
Kova

Dişil Burçlar:
Boğa
Yengeç
Başak
Akrep
Oğlak
Balık

Eril ve dişil ne anlama geliyor?

Eril enerjiye sahip burçlar her zaman ilk öne atılabilen, cesaret sahibi, olayları başlatabilecek yetkiyi kendinde gören ve sonuçlarını tartmadan öne atılabilen kişilerdir. Girişimci bir kişilikleri vardır. Çok enerjik ve canlı bir ruha sahiptirler. Araştırmaya meraklı ve azimlidirler. Her başlangıçlarda etken rol oynarlar ve çok aktiftirler. Eril enerji beynin sol matematiksel kısmından üretilir. Bu enerji burçları analitik zihinle hareket eder ve fiziksel performans ağırlıklıdır. Ancak az da olsa biraz bencil tarafları da göze batar.

Dişil enerjiye sahip buçlar ise etkilere karşı direkt olarak tepki verirler. Güvenli adım atmaktan yana olduklarından daima güvendikleri adımları takip etmek isterler. İlişkilerde hemen uyum sağlarlar. Fedakardırlar. Attığı adımların sonucunu iyice sorgularlar. Dişil enerji beynin sağ yaratıcı kısmından üretilir. Bu burçlar pasif performans gösterir ancak sezgileri çok gelişmiştir. Ayrıca eril enerji burçlarının aksine tam bir paylaşımcıdırlar.

Ateş grubuna ait olan burçlar:
Koç (21 Mart - 21Nisan)
Aslan (23 Temmuz - 23 Ağustos)
Yay (23 Kasım - 21 Aralık)

Bu gruba ait olan burçlar ateş kadar enerjik, kararlı ve ne yaptığını iyi bilirler. Güçlü kişiliğe, sağlam karaktere sahiptirler.
Koç burcu, Zodiak'ın ilk burcudur ve bu burçtan olanlar iş yaşamlarında bir asker kadar disiplinlidirler. İşlerinde sürekli yeni girişimlere imza atarlar.
Aslan burcu, enerjik yapısını kültürel alanlarda belli eder. Yaratıcı yetenekleri çok fazladır. Oyun yazarları, tasarımcılar, ressamlar ve yaratım gerektiren daha bir çok sanatsal alanlarda öncü rol oynarlar.
Yay burcu, eğitime yönelik faaliyetlerde bulunmayı sever. Akademisyen yanları göze çarpar ve felsefi konulara meraklıdırlar.

Toprak grubuna ait olan burçlar:
Boğa (21 Nisan - 21 Mayıs)
Başak (24 Ağustos - 22 Eylül)
Oğlak (23 Aralık - 19 Ocak)

Bu grup burçları daha sakin ve negatiftirler. Her oluşum temelini temsil ederler. Sorumluluk sahibi, sabırlı ve enerjilerini boşa harcamayı sevmezler.
Boğa burcu, koleksiyon yapmaya meyillidir. Topladıkları değerli şeyleri korumayı ve saklamayı severler.
Başak burcu, düzenli olmaya çok itina eder. Sağlık konularında titizdirler. Tıp alanında ve disiplin isteyen işlerde başarılı olurlar.
Oğlak burcu, bu burca sahip olanlar toplumsal düzene ve alt üst ilişkilerine özen gösterir. Büyük şirket ve devlet kurumlarında bu titizliklerinden dolayı üst makamlara gelme özellikleri vardır.


Su grubuna ait olan burçlar:
Yengeç (22 Haziran - 22 Temmuz)
Akrep (24 Ekim - 22 Kasım)
Balık (19 Şubat - 20 Mart)

Su grubu burçları sakinliklerini çok korkutucu bir gerginliğe dönüştürme özellikleri vardır. Suyun  farklı hallerini benliklerinde yansıtırlar. Duygusal yönleri güçlüdür. İkili ilişkilerde sevgi bağını güçlendirmek için çalışırlar. Hayal gücü çok gelişmiştir. Felsefi alanlarda çok başarılıdırlar. Sezgileri çok güçlüdür. Sezgilerinin farkında olduklarından sınır tanımaz ve şartlanmaları sevmezler.
Yengeç burcu,  ailevi yapıya ve  ilişkilere son derece önem verir. Aile bütünlüğünü korumak için ellerinden geleni yaparlar.
Akrep burcu, gizemli bir yapıya sahiptir. Para yönetimi konusunda çok başarılıdırlar. Disiplinlidirler. Bu burç doğuşu, ölümü ve yeniden doğuşu temsil eder.
Balık burcu, fedakar bir yapıya sahiptir. Her burçtan bir özellik aldığından insanlarla ilişkileri çok güçlüdür.

Hava grubuna ait olan burçlar:
İkizler (22 Mayıs - 21 Haziran)
Terazi (23 Eylül - 22 Ekim)
Kova (21 Ocak - 18 Şubat)

Hava grubu burçları pozitif ve cana yakındır. Doğruluğa çok itina gösterirler. Bilgi araştırmayı ve paylaşmayı çok severler.
İkizler burcu, haberleşme ihtiyaçları çok yüksektir. Bu burca sahip olanların çoğunluğunda yazı yazma yeteneği gelişmiştir. Olay ve kişileri analiz etmeye bayılırlar.
Terazi burcu, denge ve adalet için ne gerekirse yapmaya çabalar. Sanatsal yanları oldukça gelişmiştir. Problem ve sorunların üstesinden gelebilmek için çok farklı yöntemleri vardır. Daima çözüm odaklıdırlar.
Kova burcu, yeni buluşlara meraklıdır ve bunları toplumun gelişimine harcamak için çok yönlü çalışırlar. Doğaya önem verdikleri kadar teknolojiye olan düşkünlükleriyle de bilinirler.

Sonuç olarak, hangi burçtan olursak olalım her birimiz kendi dünyamızdan sorumluyuz. Her bir dünya içinde ise ortak dünyamızın bulunduğu bir nokta vardır. İşte en önemli farkındalık, yaptığımız tüm eylemlerin  bu ortak noktayı etkilemesidir. Pek tabidir ki yaşamımızda benliğimizi etkileyen burçların çok önemi var. Ancak burçların üzerimizdeki etkilerine şartlanıp o çizginin dışına çıkma gayretini gösteremezsek
şartlandırılmış zihnin ördüğü o yüksek duvarlı labirentin içinde kısır bir döngüde dönüp dururuz.

Bilinçaltı Theta Eğitimim - Theta tekniklerim ve bireysel Theta seanslarım için:
yesilpinar24@yahoo.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SU RİTÜELİ! I Tuncay YEŞİLPINAR