6 Ekim 2016 Perşembe

İmkansız Birinden İstediğiniz Önemli Bir Bilgiyi Almanın Altın Anahtarı!

Eğer önemli bir bilgiye ihtiyacınız varsa ve de o bilgiye tek bir insan sahipse, doğal olarak o kişiye gitmek isteyeceksinizdir. Ancak eğer o kişi size bu bilgiyi vermek istemiyorsa yollar tıkanmış demektir.
Peki size böyle bir durumda istediğiniz bilgiyi almanın çok kolay olduğunu söylesem inanır mıydınız?
Evet öyleyse başlayalım.


Öncelikle o kişiye direkt olarak ilgili olan konuyu açmayın. O kişinin ilgi alanına giren bir konuyu ele alın. Bekleyin biraz gevşesin ve size açılmaya başlasın. Böyle durumlarda kişiler anlatmak istediklerini karşı taraf dinliyorsa detaylarına kadar açmak isterler. Çünkü kendilerini dinleyen insanlara duygusal olarak ısınırlar. Konu açıldıkça göreceksiniz ki kendi dertlerini dile getirmeye başlayacaklar. İşte bu noktada onlara biraz destek vermeye başlayın. Sizin destek ve güveninizi görünce artık konu kontrolü size geçmiş demektir. Biraz bekleyin ve konuyu istediğiniz yöne çekmeye başlayın. Sizin peşinde olduğunuz bilgiyle onun anlattığı konuya bağlantı verin.
Örneğin, eğer kişinin çalışanları ile bir sorunu varsa sizinde aynı sorunlarınızın olduğunu ve ikinizin de aslında ortak bir soruna sahip olduğunuzu dile getirin.
Bundan sonra ki süreç sizin istediğiniz bilgiye ait olan konuyu konuşmaya gelmek. Bu bilginin eksikliğinin sizde ne kadar büyük sorunlara yol açtığına değinin. Sanki kişinin bu bilgiye sahip olduğunu bilmiyormuş gibi nasıl bilgi edinebileceğiniz hakkında konuşun. Konuşma ilerledikçe göreceksiniz ki o bilginin tüm detayları elinize geçmiş olacak. Bu durumun sonucunda kişi de ortak soruna sahip birine yardım etmenin mutluluğunu yaşarken siz de istediğiniz bilgiyi elde etmenin zaferiyle evinize dönersiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SU RİTÜELİ! I Tuncay YEŞİLPINAR