27 Ekim 2016 Perşembe

Nihayet Yedikçe Zayıfla!

Yemek yemeyi sevenlere MÜJDE!
Hem istediğiniz gıdaları tüketin, hem de kilonuzu kontrol altında tutmayı başarın.
Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi?
Evet, bunu başarabilirsiniz...
Şimdi size bunu nasıl yapacağınızı anlatacağım.
Öncelikle, kalori hakkında tüm bildiklerinizi unutun. 


Düşük kalorili gıdalar alımı ile zayıflama fikri tamamen bir yanılsama.Çünkü, diyelim ki günlük kalori ihtiyacınız 2500 kalori. Siz bunun üzerinde yani 3000 kalori aldığınızda kilo almanız ve altında aldığınız 2000 kalori ile de kilo vermeniz gerekir değil mi?
Yanlış!
Bu varsayıma göre, aşırı fazla kalori alanların 200 - 300 kiloluk bedenleriyle etrafımızda görülmeleri gerekir. Fakat, bu orantı neden böyle oluşmuyor?
Hemen size söyleyim!
Bilinçaltınız sürekli aldığınız kalori miktarına göre vücudunuzun kalori alt ve üst limitini değiştiriyor.
Diğer bir deyişle, bilinçaltınız aldığınız kalori miktarına göre yaktığınız enerjiyi otomatik olarak ayarlıyor.
İşte halk arasında ''Su içsem yarıyor.'' cümlesinin neden bu kadar yaygın olduğunu anlamanıza yardım edecek bir bilgi.
Kendinizi sevdiğiniz gıdalardan yoksun bırakarak beden kalori alımınızı düşürdükçe, bilinçaltınız yakacağınız enerjiyi de indirgiyor. Bu durumda normal şartlarda aldığınız kaloriyi 1500' e düşürdüğünüzü varsayalım, yakacağınız enerji seviyesi de bu orana göre düşüyor. Bu durumda normalin altı olan 1600 kalori aldığınızda 100 kalorilik fazlalık vücutta yağ olarak depolanıyor. İşte bu yüzden, az kalori alırsam zayıflarım teorisi çöküyor. Hem kendinizi strese sokuyor ve sevdiğiniz gıdalardan uzak tutuyorsunuz hem de daha önce severek yediğiniz tüm gıdalardan yoksun olarak daha fazla kilo almaya başlıyorsunuz.
Bu kısır döngüyü kırmanın tek bir yolu var.
Kalorili gıdalardan uzak durmaya çalışmak için bilinçaltınıza verdiğiniz KAYBETME mesajı yerine, zararlı gördüğünüz gıdalara olan düşkünlüğünüz sizin neler kazanmanızı önlüyor olmasına dikkatinizi odaklayın.
Böylelikle, aldığı mesajı yerine getirmeye çalışacak olan alt beyin kayıtlarında sizin kalori azaltımına gitmeniz yeni bir halinizi kazanmak olarak algılanacak ve kalori giriş ve çıkış limitlerinizi değiştirmeyecektir.
Bu diyet düşünce yapısını değiştirdiğiniz an, sevdiğiniz gıdaları kısıtlamadan yiyebilecek ve bilinçaltınızın beden kilonuzu sizin keyfinize göre ayarladığına tanık olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SU RİTÜELİ! I Tuncay YEŞİLPINAR