16 Ekim 2016 Pazar

Yüz Yüze Tartışma Yüzde Yüz Nasıl Kazanılır?

Her birey çalıştığı veya yaşadığı her ortamda çeşitli fikir ayrılıklarına düşebilir. Bu neredeyse kaçınılmaz bir durumdur. Düşünce farklılıkları her zaman olacaktır. Ancak kimileri sizi kendi tarafına çekmek isteyecek ve size kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışacaktır. Siz eğer kendi çıkarlarınıza ters düşeceğini düşündüğünüz fikir ayrılıklarına boyun eğer kendinizi stres altına sokmaya başlarsanız, yaşamınız bir cehennem azabına dönüşür. Kabul edemediğiniz durumlarla yaşamaya mahkum olursunuz.

Kendi fikirlerinize saygı gösterilmesini istiyorsanız, bunun çok etkili bir yöntemi var.

Eğer biri sizi sürekli eleştirip sizi kendi enerji alanına çekmeye başlarsa, sakın onun çekim alanına kapılıp girdapta boğulmayın.
Önce bekleyin size olan düşüncelerini döksün. Hiç bir yorum ve mimik yapmadan, boş bakışlarla rakibinizi izleyin. Bırakın bütün gazını boşaltsın. Eğer sizden geri bir eleştiri alamadığını görünce hemen size olan o sinirli tavrı yumuşamaya başlayacaktır. Sizin ona karşı öfkeye kapılıp eleştirmenizi beklerken karşılık olarak boş bir bakış ve iyi bir dinleyiciyi gördüğünde tüm ezberi bozulacaktır. İçinde bulunduğu düşük enerji alanı beslenmeyince, enerji alanı yükselecek ve duyguları değişmeye başlayacaktır. Ondaki tavır yumuşamaya başladığı an sakin bir ses tonuyla '' sizi çok iyi anlıyorum. O pencereden bakıldığında haklı olabilirsiniz. Ancak'' işte karşı darbeniz ''ancak'' kelimesinde gizli. Bu kelimeyi söylediğiniz an, sizi pür dikkat dinlemeye başlayacaktır. Sakin tavrınızı sürdürürken, o sizi dinliyor ve siz ona yavaş yavaş kendi düşüncelerinizi açıklıyor olursunuz. Artık kendi çekim alanınızı yaratmış ve onu içine almaya başlamış olursunuz. Bu durumda, rakibiniz başladığı yere geri dönmüş ve sanki konuşmaya ilk başlayan sizmişsiniz gibi ters bir durum oluşur. Hiç sinirlenmeden fikrinizi sonuna kadar dinlerse, siz kendinizi açıkça ifade etmişsinizdir.
 Yüz yüze tartışmayı kazanmanın altın kuralı, bire bir tartışma alanına girmemektir. Heyecana kapılmadan rakibi sessizce dinleyin. Siz cevap vermedikçe neden karşılık vermediğinizi soracaktır. Siz de neden vereyim ki dediğiniz an tartışmayı yüzde yüz siz kazanmışsınız demektir. Rakibin kazanma şansı sıfırdır. Tartışma ortamlarında bulunduğum yüzlerce kez bu tekniği denedim ve hiç fire vermeden hepsinden zaferle çıktım.


Yazar / Theta Master Eğitmen
Yaşamı Yüzde Yüz Sağlık, Refah ve Huzurla Yaşamanın Yolları:
Bilinçaltı Theta Teknikleri
yesilpinar333.blogspot.com (ana sayfa)
yesilpinar24@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SU RİTÜELİ! I Tuncay YEŞİLPINAR