27 Aralık 2016 Salı

Sonsuzluğa Açılan Kapı Olan EPİFİZ Bezini Nasıl Aktive Ederiz?

Kısa bir zaman öncesine kadar biliminsanlarının dikkatini dahi çekmeyen epifiz salgı bezinin fonksiyonu nedir?
Nedir bu beyin salgı bezini çok önemli kılan özellik?

Epifiz bezi günlük yaşamda kullandığımız florür içeren su ve gıdalardan sürekli etkilenmesi sonucunda durağan ve etkisiz hale gelen önemli bir beyin organıdır. Bedenimizi yenileyen ve stresten koruyan hormonları salgılaması açısından aktive edilmesi çok büyük bir önem taşır.

Epifiz bezi tam iki kaşın arkasına denk gelen ve  beynin tam ortasında bulunan bir salgı bezidir. Gece uyku sırasında eğer ortam sessiz ve karanlık ise, beynimiz seratonin ve melatonin hormonlarını salgılamaya başlar. Bu hormonlar beden hücrelerimizin yenilenmesini ve sabah dingin olarak güne başlamamızı sağlar. Bunun yanında hem epifiz hem de böbrek üstü bezleri tarafından çok nadir salgılanan bir molekül vardır.



Bu DMT (Dimetiltriptamin), RUH molekülü veya Ruhumuza Açılan Pencere olarak da bilinir. Çok nadir salgılanmasının sebebi, salgılanması için çok hassas bir ortamın oluşması gerektiğindendir. Bu ortam oldukça karanlık, sessiz ve yüksek irtifa gerektiriyor. Himalaya'larda yaşayan rahiplerin bulunduğu irtifa, bu molekülün salgılanması için ideal bir yüksekliktir. Dolayısıyla bu molekülün salgılanması çok zor ve kısa süreli olabiliyor.

Bizlerin basit bir çalışmayla epifiz bezini aktive edebilmemiz de mümkündür. 

Öncelikle bu çalışmaların başını meditasyon çeker. Meditasyon çalışması için kendimize günde en az 15 dakikamızı ayırmamız şarttır.

Bu bezi harekete geçirmenin en basit yolu, iki kaşın arasındaki noktaya tüm dikkatimizi vermektir.
Üçüncü Göz olarak bilinen bu enerji noktası, meditasyonun odak noktası olmalıdır. O noktaya verilen dikkat yoğunlaşması orada enerji aktivasyonu başlatır. Bu his hafif ısınma veya karıncalanma olarak algılanabilir. Daha sonra burada devinime geçen enerjiyi beynimizin ortasında bulunana epifiz bezine doğru yönlendirmeliyiz. O çam kozalağı şeklindeki organın pırıl pırıl mor enerji topuyla kaplayın. Bu duyguyu iyice hissetmeniz çok önemlidir.

Hemen ardından derin bir nefes alıp verin. Nefesi alırken enerji topunun parıldadığını görün.
Bu nefes alış verişini 3 kez yapın ve her defasında epifiz bezinin bir ampul gibi parıldadığını algılayın.

Şimdi tüm BEYİN hücrelerinin birbirine ve diğer beden hücrelerine bu enerji akımını ilettiğini hissedin.
 Tüm bedeninizde bir dinginlik hissetmeye çalışın.
Bu his saç diplerinizden başlayıp ayak parmak uçlarına kadar yayılan bir ürperti hissi olabilir.

Bu yoğunluğu iyice hissettikten sonra yavaş yavaş gözlerinizi açın ve bedeninizi şimdi ve burada olarak hissedin.

Meditasyon sonunda bedeniniz müthiş bir rahatlama içine gireceğinden bu meditasyonu geceleri uyumaya yakın bir zaman diliminde yaparsanız çok daha faydasını görürsünüz.

Mucizevi Theta Bilinçaltı Teknikleri Seti için lütfen tıklayın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SU RİTÜELİ! I Tuncay YEŞİLPINAR