12 Ekim 2017 Perşembe

Beyin GÜCÜNÜ Roketleyen 7 Teknik!

Beynimizin gücünü kullanmayı öğrenmeye başladıkça bu gücün sınırlarının da sonsuz olduğunu görmeye başlıyoruz.

Bugüne kadar bu gücü keşfetmemizi istemeyen bazı gruplar bizi sürekli kendi istedikleri sınırlar içinde tutup tüm kontrolün kendilerinde olmasını istediler.

Fakat artık bu güç her birimizin eline geçmeye başladı.

Şimdi sizlerle, uygulaması kolay fakat beynimizin hiç alışık olmadığı bir nörobik egzersizler grubunu paylaşacağım.



Birkaç gün beynimizi bu şekilde eğitmeye başladığımızda yaşam yansımalarımızda farklılaşmaya başlayacak.

Şimdi tekniklere başlayalım!

  • Gözlerinizi kapatın. Cebinizde bozuk para bulunsun. Elinizi cebinize sokun ve bir madeni parayı parmaklarınızın arasına alıp dokunarak kaç para olduğunu anlamaya çalışın. Bu şekilde tamamen kinestetik yani dokunsal yeteneğinizi artırıyorsunuz.

  • Evdeyken yine gözlerinizi kapatın. Ancak bu çalışmayı yaparken ÇOK DİKKATLİ olmanız gerekir. Ağır ve emin adımlarla yapmaya çalışın. Evinizi gözleriniz kapalı olarak dolaşın ve eşyaların yerlerini tespit etmeye çalışın. Bu sayede beynin çok farklı bir kısmını aktive etmiş oluyor ve sezgisel gücünüzü geliştiriyorsunuz.

  • Televizyon seyrederken iki kişi arasında geçen konuşma sırasında televizyonun sesini kapatın ve ikisi arasında geçen konuşmayı yüz ve hareket ifadelerine bakarak  kendi içinizden seslendirmeye çalışın. Yine bu çalışma da beyninizin farklı çalışmasına sebep olacak ve beyninizin bilmediğiniz gücünü ortaya çıkarmaya başlayacak.

  • Bu kez rutin bir şekilde sürekli okuduğunuzun dışında bazı kitap veya dergiler okumaya başlayın. Tamamen farklı konular olsun. Böylelikle monoton konulardan uyuşmuş olan beyin şartlanmasını kırmış olursunuz.

  • Sabah evinizden çıktığınızda sürekli kullandığınız yolu değiştirin. Bu defa beyniniz  farklı yer ve sesleri algılamaya başlayacak.

  • Bir gün boyunca sürekli kullandığınız elinizin yerine diğerini kullanmaya çalışın. Aklınıza geldikçe diğer elinizi devreye sokun. Mesela sağlaksanız sol elinizle yazmaya başlayın. Göreceksiniz ki normalde sağ elinizle yazdığınız yazı da bile düzelme başlayacak.

  • Elinize 5 çeşit baharat alın. Gözlerinizi kapatın ve her bir baharatı sadece koklayarak tanımlamaya çalışın. Bu durumda duyu algınız değişecek ve koklama duyunuz ön plana çıkıp beyninizi aktive edecek. Çünkü beynimiz eşyaları görsel olarak tanımlamaya programlandığından farklı kısımlar devreye girmeye başlayacak.

Sadece bir gün bile beynimizi farklı kullanmak onun kullanılmayan kısımlarını aktive ederek işlevsel gücünü kat be kat artıracak.

Deneyin ve görün.

Gücünüze güç katın...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAM BİR UYUM! I Tuncay YEŞİLPINAR